Våra relationer – Syskon, partners

Att få höra till vår familj är en djup, stark kraft och mycket av vår energi och hur vi relaterar kan förstås utifrån det behovet.

Med kärlekens ordningar kan vi se att vi kan ha hamnat på fel plats. Vi kan också ha tagit på oss något som inte tillhör oss. Allt utifrån vår kärlek och lojalitet till familjen och familjesystemet. Vi tillhör familjen, men vi har inte vår rätta plats.

Du kan känna igen det på att du i vissa lägen tappar kraft, att du ofta blir energilös, eller att  du får kämpa i motvind. Man kan också känna sig som storasyskon fast man inte är det. Man kan till och med känna sig som förälder/barn till sin partner/syskon.

Upplägg och innehåll

Under denna kväll ser vi på Kärlekens ordningar i familjen som rör plats och tillhörighet i en övning vi gör tillsammans. Det finns också plats för 1 eller 2 konstellationer.

För alla?

Välkommen till denna workshop, du som är ny, och du som har varit med tidigare!

Att delta i en workshop i familjekonstellationer är djupt berörande. Du kan delta som observatör, som representant, eller som klient. Och oavsett roll och plats så är du en del av gruppen och hjälper till med hållandet, eller att ”hålla fältet” som vi säger.

När vi utforskar något med den systemiska linsen så ser vi på gamla surdegar med nya ögon och får ett nytt perspektiv. Vi kan ibland även få hjälp att släppa taget om något vi burit på som inte varit vårt, men som vi burit av lojalitet till gruppen vi tillhör, familjen. En omedveten rörelse som kan ha haft ett stort pris för oss.

När vi kan lämna åter det som inte tillhör oss, så låter vi den andre bära sitt eget ibland svåra öde. Med värdighet. Vilket är befriande för alla. Och vi hittar nya sätt att vara i kontakt, tillhöra.

Läsa mer

Läs mer om familjekonstellationer här. Du kan också följa Gunillas texter på Instagram 

Datum & tid

Vi ses den 14/10-24, kl 17.30-21.

Plats

Tomtebogatan 20, Vasastan i Stockholm

Varmt  välkomna!

Mer

Läs om andra workshops hos ASKIS här, och mer om Gunilla Boivie på denna sida.